Saturday 10 January 2015

Ice Cream Book Tag

Această leapșă a fost făcută prin bunăvoința Sarei, și pentru că am fost mult prea lame pentru o recenzie calumea. #katerinei îi arde de înghețată în ianuarie
  
Înghețată cu aromă de unt de arahide, o serie pe care vrei să o citești de mult timp, dar nu crezi că o vei face.
Busola de Aur, Philip Pulman cred că o am de cinci ani, to say the least, și zău că ar trebui să o citesc deși i-am depășit demograficul de vârstă. [cred că e tot fantasy, ceva cu un urs polar foarte drăguț? Habar n-am, Colț Alb versiunea epică, bănuiesc] (?/10)

Înghețată cu aromă de ciocolată, o carte pe care poți s-o citești la nesfârșit.
Jonathan Strange & Mr. Norrel, Susanna Clarke nu doar că am citit-o de multe ori, la fel cum am făcut cu orice carte fantasy (oops, life choices) dar de-a lungul vremii a devenit some sort of comfort book. [istorie alternativa & fantasy: cum ar fi aratat razboiul dus de Napoleon imporiva Angliei daca magia era o stiinta stabilita in societate? disparuta de zeci de ani intr-una din lumile adiacente Pamantului, un teoretician antisocial si un nobil tanar si talentat aduc stiinta magiei la viata] (8/10)

Înghețată cu aromă de fistic, o carte cu o copertă verde. 
Regina Damnaților, Anne Rice of, of, Doamne. Pentru cartea asta am doar onomatopee. Nici măcar nu e /bună/ coperta, ironically enough. [a treia carte din seria Cronicile Vampirilor, scrisă în 1990, așa că nu e nici Young Adult și nici clișeeică. Anne Rice e consacrată universal ca autorul care a dat viață vampirilor în literatura fantasy modernă, o urmașă milenială și curajoasă a lui Bram Stoker] (9/10)

Înghețată cu aromă de căpșuni, o carte foarte romantică, însă nu intensă.
Cântul lui Ahile, Madeleine Miller dacă vreți, gen, să vi se smulgă inima din piept cu tot vene atașate. Nu știu ce înseamnă ”nu intensă”, go hard or go home, sorry. [războaiele troiene și copilăria lui Ahile, povestită din perspectiva prietenului și iubitului lui (of, my baby) Patroclu. Dacă mai aveți vreo frântură de homofobie în voi, cartea asta o va distruge, arătând una dintre cele mai firești și naturale relații interumane] (10/10)

 Înghețată cu aromă de lămâie, o carte cu un sfârșit acrișor.
One Night In Winter, Simon Montefiore cel mai half-assed sfârșit de la uniunea sovietică încoace. [în a doua jumătate a domniei lui Stalin, un grup de copii supranumit ”the golden boys and girls” încep un joc de roluri periculos, inspirat din Pușkin și romanticii vremii. Singura problemă? copii ăștia sunt fii și ficele a celor mai mari conducători de stat și personalități din Rusia stalinistă] (6/10)

Înghețată cu aromă de mentă, o carte de copii care îți place. 
Cărțile cu Apolodor, Gellu Naum copilăria mea în totalitate, și îndrăznesc să spun că sunt cărțile pe care am învățat să citesc, probabil. [un pinguin care e mai cool decât vei fi tu vreodată călătorește prin toată lumea în căutare de Dumnezeu-știe-ce. Apolodor, animalul arctic existențialist] (10/10)

Îngețată cu aromă de vanilie, cartea clasică favorită.
Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde un whirlwind de estetic si pseudo-filozofie, un fel de cursa intre scepticism prozaic si paranormal pe punctul sa se nasca. full review might follow. [fiul unei nobile dezmoștenite devine singurul beneficiar al testamentului bunicului său. aruncat în societatea aparent antiseptică, factual decadentă a Londrei, el devine fascinat de frumusețe, exces, și o multitudine de totemuri superficiale] (10/10)

Înghețată cu de toate, o carte groasă pe care ai citit-o foarte repede.
The Wise Man's Fear, Patrick Rothfuss am citit cartea asta in 9-10 ore, cred, desi are 1000+ pagini. Autorul, cu toate pacatele lui, reuseste sa scrie un fantasy foarte compelling. [a doua carte din seria Kingkiller Chronicles, despre un tânăr care a reușit să schimbe/distrugă lumea, și îi povestește acum unui cronicar cum s-a întâmplat totul, începând cu copilăria lui și continuând cu anii de adolescență într-o Academie arcană] (7/10)

2 comentarii:

  1. Sunt așa o Maică Tereza binevoitoare.
    Nu pot să cred cât de multe cărți care sună extraordinar ai citit și cărți de care nu am auzit niciodată până acum (*insert a comment by you, regarding me and the books I read*).
    Nu știu de ce nu am citit Portretul lui Dorian Gray până acum, dar nu am făcut-o. May someone stop me from having a never-ending list of tbr books.
    Also, foarte foarte doritoare de a citi cărți de la nenea Rothfuss (numai numele lui e de-ajuns să mă ducă pe tărâme ale fanteziei).
    May your ice-cream cravings be filled (ăsta-i verbul?)

    ReplyDelete
  2. Ai primit o leapșă! http://oaia-fantastica.blogspot.ro/2015/01/ultimate-book-tag.html

    ReplyDelete

© presumptuous 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis